وی ادامه داد: اعتکاف موجب فراهم شدن فرصت ویژه برای نیایش و عبادت و ایجاد شدن زمانی مناسب برای محاسبه ی نفس آدمی است.
سخنران این مراسم در ادامه ضمن بیان احادیثی از معصومین(ع) پیرامون اعتکاف و ارزش آن در تبیین ثواب اعتکاف و حج به بیان برخی از شباهت ها ی احکام حج و اعتکاف نظیر منع استفاده ازعطریات و مجادله کردن پرداخت و اضافه کرد: بی جهت نیست که معصومین(ع) ثواب اعتکاف را به اندازه حج می دانند.
حجت الاسلام والمسلمین مومنی در این مراسم ضمن بیان معنی اعتکاف از نظر لغوی و اصطلاحی به تاریخچه اعتکاف در بین ادیان توحیدی پرداخت و بیان کرد: از آیات و روایات این گونه برداشت می شود که اعتکاف قبل از اسلام نیز وجود داشته که بعد از تولد اسلام به عنوان یک سنت توسط پیامبر(ص) ادامه پیدا کرده است به گونه ای که پیامبر دهه سوم ماه مبارک رمضان را در مسجد معتکف می شدند.
وی گفت: اعتکاف، پناه بردن به روزه و نماز است و فرد معتکف با انجام این اعمال، سازندگی روحی و معنوی و انس با خداوند پیدا میکند و با وجود زمینههای انحراف و ناهنجاریهای اجتماعی، حضور پررنگ مردم در این مراسم نشان دهنده پایبندی قشر عظیمی از آنان به اصول و عقاید مذهبی و شیعی است.
وی با پراهمیت شمردن سنت معنوی اعتکاف تصریح کرد: برترین مردم کسی است که عاشق عبادت بوده و شرکت در چنین مراسمی غنیمتی است که نصیب هر فرد معتکف میشود، بنابراین باید قدر آن را دانست و از هرگونه ارتکاب به گناه بعد از انجام سنت حسنه اعتکاف دوری جست.
لازم به ذکر است در مسجد مقدس جمکران بیش از 1100 نفر طی سه روز معتکف شده اند.